Om Norsk Falkejakt Forbund

NFF ble etablert av Ellen Hagen og Marthe Holgersen Kjørkleiv 9.september 2019 i Stavanger, og ble godkjent i Brønnøysundregisteret november 2019. NFF er en frivillig organisasjon som driver folkeopplysning, veiledning og formidling av kunsten å jakte med rovfugl, historisk og praktisk. 

I desember 2019 ble Norsk Falkejakt Forbund offisielt medlem av IAF - International Association for Falconry and Conservation of Birds of Prey ved årsmøte i Spania. IAF er verdens største jaktorganisasjon. 

Ellen Hagen har drevet med falkejakt siden 2013, og tatt sertifisering innen falkejakt, rehabilitering av skadde rovfugler og skadedyrkontroll med bruk av rovfugl, i tillegg til den norske jegerprøven. Ellen er Norges første norske falkoner som har dedikert både kunnskap, rådgivning og egentid på å lære seg historisk og praktisk falkejakt i utlandet. Hun jobber med kulturarvspedagogikk ved Arkeologisk museum, UiS.

Marthe H. Kjørkleiv har tatt den norske jegerprøven og er en aktiv jeger med mest fokus på reinsdyr- og rådyrjakt. Hun har er blitt fascinert av kunsten å jakte med rovfugler, og er i ferd med å starte prosessen som nybegynner i falkejakt. Marthe jobber med kultursalg og utvikling ved Arkeologisk museum, UiS.